Directory beleggen

USA: Kan de dollar herstellen?

Er is data gepubliceerd dat de arbeidsmarkt meer vertrouwen heeft in Amerikaanse economie. Er kan daarom van de dollar verwacht worden dat die gaat stijgen uit de lage getallen tegenover de euro en de yen. Aangezien er data is gepubliceerd dat de arbeidsmarkt meer vertrouwen heeft in Amerikaanse economie. maar toch zal de grote groene zwak blijven tegenover de meer winstgevende valuta paren van de opkomende markten.

Oorzaak stijging

De dollar steeg nadat data liet zien dat de Amerikaanse werkgevers 151 duizend banen creëerde in oktober. Dit is voorbij verwachtingen want er stonden maar op 60 duizend extra banen gepland en dit liet de eerste snelle groei zien sinds april. Dit rapport volgde twee dagen nadat de Federal Reserve aankondigde dat ze 600 miljard zouden injecteren in de markt om zo de wederopbouw van de markt en het vertrouwen van de investeerder te herstellen. Dit zorgde voor een averechtse werking namelijk dat de dollar het laagst stond tegenover de euro en de yen, ondanks het vooruitzicht van extra geld.

Welke tekenen er ook zijn dat de Amerikaanse markt weer aan het verbeteren is, dit zal er voor zorgen dat de investeerder weer vertrouwen krijgt en zo de dollar weer naar een gunstig punt terug komt.

Gevolg slechte positie

Het is duidelijk dat als de dollar een slechte positie houdt tegenover de euro en de yen dat het niet goed zal aflopen met de Amerikaanse valuta. Het is belangrijk om op te merken dat binnen de G-3 economiën, de V.S. geen makkelijk beleid heeft over geld zaken. Nu zijn andere landen niet beter af gegeven dat de Europese Centrale Bank blijft zorgen voor grote hoeveelheden aan liquiditeiten in haar financieel systeem. Dit komt bovenop het probleem van zwakheden bij staatsschulden van sommige landen terwijl Japan bij zijn standpunt blijft voor agressieve maatregelen.

Er zijn wat aanduidingen volgens economen dat de economie in de goede richting aan het bewegen is en dat de V.S. weer wat grip krijgt in de huidige markt.

Terug naar nieuwsoverzicht