Directory beleggen

Dollar: Alweer een risico tegenover de yen

De dollar heeft weer verloren tegenover de yen vandaag en daalde daarmee naar het laagste niveau in 15 jaar. En dit na de afgrijselijke teleurstellende data van de Verenigde Staten haar salaris informatie. De Federal Reserve zou misschien kunnen gaan overwegen hun beleid te herzien.

Verwachte ontwikkelingen

Het is te verwachten dat de market traders nu hun aandacht schuiven naar de dollar en daarmee het feit benadrukken dat het beneden de 84.82 yen kan vallen en dat is het absoluut minimum van de afgelopen 15 jaar. Als deze voorbij het minimum valt dan kan dat voor nog verdere daling zorgen bij de dollar. Maar als het beneden de 80 yen valt zoals in 1995 dan zou dat ontzettende goede voorspoed kunnen betekenen voor de Japanse economie. Stel dat de dollar de 85 yen streep zou doorbreken en nog sneller gaat vallen tot beneden de 84 yen, dan zou na een korte daling de dollar zeker weer snel terug stijgen.

Cijfers en data in de VS

De cijfers van de V.S. banen data waren zeer slecht terwijl er geen paniek is in de markt. De meeste handelaren zijn aan het wachten wat de Fed doet met het beleid. Dit zal morgen de gehele dag nog gaan duren. In feite kan de prijs vallen als de Fed niks doet. Analisten zeggen dat de waarde van de dollar voordeel kan hebben van de winst van de euro. De dollar zal wel veel ondersteuning krijgen als de dollar index dichtbij belangrijke technische niveaus zit. Ondertussen heeft de dollar index weinig bewogen en zit nog steeds rond de 80.375. Voor diegene die willen investeren in Forex, wees op uw hoede voor het groene beest.

Terug naar nieuwsoverzicht