Directory beleggen

De IFO index

De Duitse IFO index is een vragenonderzoek van zakenmannen die aan de top van hun bedrijven staan en dus ook de top van de Duitse economie. Het is opgericht om de economische kracht te meten van de economie van het land. Het doel van dit onderzoek is om te kijken wat zij vinden van algemene economische factoren en dat alles gebaseerd is op data. Deze data bestaat vooral uit aankopen en bestellingen. Uit deze data trekken zij de conclusie of alle factoren er voor gaan zorgen dat de economie gaat groeien of krimpen in hun respectievelijke gebieden.

Hoe belangrijk is deze index?

Het is zeer belangrijk omdat dit helpt om een projectie te geven voor de economische conjunctuur. Alle investeerders kijken naar hoe deze index de toekomst gaat beïnvloeden aangezien het een gedetailleerd rapport voor elke sector van de economie is. Dit geeft elke investeerder een blik op welke sector gaat groeien of krimpen en zodoende kunnen ze erna handelen.

Hoewel deze index voornamelijk een vragenonderzoek is en de meningen weergeeft van de senior management met betrekking tot de toekomst, kunnen de resultaten niet worden genegeerd. Dit omdat meningen zijn gebaseerd op eigen data. Er is daarom geen betere manier om de economische toekomst te voorspellen dan door de partijen er bij te halen die er mee te maken hebben en invloed uitoefenen.

Hoe wordt de waarde berekend van deze index?

Het IFO instituut, gesitueerd in Bavaria in de Universiteit van Monaco, heeft een gedetailleerde onderzoek gedaan in 7000 bedrijven in verscheidene economische sectoren. Dit vragenonderzoek vraagt de meningen van de topmannen en hun mening over de economische activiteit in hun sector. Deze interessante index bepaald hoe sommige valuta gedragen dus let er goed op.

Terug naar nieuwsoverzicht